• Designation: Business Improver

Persoonlijke missie
70% van alle verandertrajecten mislukt’, wordt wel gezegd. Dit verdient gelukkig wat nuance, maar toch is het bijzonder dat dit zo wordt ervaren. Daarom is het meetbaar maken van een project wat mij betreft van essentieel belang. Weten wat het u oplevert aan het eind van de streep. Daar zorg ik voor.

Het meetbaar maken van veranderingen hoort bij het totale pakket van een organisatiecoach.

Projecten met een afronding
Ik hou van concrete projecten met een afronding. Op een gegeven moment is het traject afgerond. Zijn de doelen behaald? Tijd voor een feestje en het uitdragen van dit succes. Of we daarna doorgaan in een vervolgtraject hangt af van de situatie waar we dan voor staan, maar dat wordt altijd opnieuw geanalyseerd en geoffreerd.

Internationalisering
Ik heb flink wat internationale ervaringen. In Tanzania heb ik twee groepsreizen georganiseerd vanuit Nederlandse bedrijven om bij een community projectbouw uit te voeren en in Kenia heb ik bij een gezondheidskundige opleiding leerlandschappen georganiseerd om het Competentie Gericht Onderwijs aldaar te versterken. Tijdens deze reizen heb persoonlijk ervaren hoe een team zich vormt tot een succesvol team en dat zo’n reis, heel waardevol is voor een organisatie.
Zo ga ik dit jaar in Oslo (Noorwegen) aan de slag om de interne samenwerking bij een wegenbouwer te versterken.
Ook in Nederland ben ik bezig bij een aantal organisaties met het professionaliseren van de organisatie. En hier merk ik dan dat er ook in Nederland vele verschillende bedrijfsculturen zijn.

Mijn kracht

  1. Het observatietraject. Dat is niet zomaar wat. Je kijkt, noteert, praat met mensen, noteert, codeert van wat je hebt waargenomen en maakt een analyse. Een gedegen analyse. Onderzoek vooraf is essentieel om een plan van aanpak te kunnen maken wat een duurzame verandering garandeert.
  2. Het interveniëren. Vanuit de observaties maak je een plan van aanpak. Maar in elke cultuur pakt het plan van aanpak anders uit. Daarom is het zo belangrijk dat je aanvult en flexibel bent om verandering in interventies ter plekke vorm te geven om tot het gewenste resultaat te komen.

Heeft u een interessant vraagstuk waarbij cultuur, professionalisering of teamontwikkeling centraal staan? Dan ben ik hier zeker in geïnteresseerd.

Mijn motto is “Verandering in beweging zetten“.

Wil je nog meer van me weten? Bekijk dan hier mij complete cv.